Oletko kiinnostunut hakeutumaan Suomen Olutseuraan hallitukseen vuodelle 2024? Alla olemme kuvanneet lyhyesti millaisia rooleja hallituksessamme on ja mitä niihin sisältyy. Huomaa toki, ettei näitä ole kirjattu sääntöihin, joten jos olet kiinnostunut osallistumaan yhdessä oluisan seuratoiminnan edistämiseen, voit ehdottaa itsellesi kokonaan uutta roolia.

Etsinnässä on etenkin nohevia tekijöitä ja uusia ideoita sekä niiden toteuttajia maaliskuun vuosikokouksesta eteenpäin!

Vuosikokous valitsee hallituksen jäsenet. Puheenjohtajan rooli on ainoa, johon valitaan tietty henkilö tuossa kokouksessa. Kaikki muut tehtävät hallitus sopii keskenään.

Kaikki tehtävät ovat luottamustoimia, joista Suomen Olutseura ei maksa palkkiota. Kun tapaamme kasvotusten, on kokouksissa normaalit (maltaiset) kokoustarjoilut.

Hallituksen jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan siten, että puolet on aina erovuorossa – niin myös keväällä 2024. Hallituksessa on myös varajäseniä, jotka ovat aina oikeutettuja osallistumaan hallituksen kokouksiin.

Puheenjohtaja

Yhdistyksen puheenjohtaja on teknisesti hallituksen puheenjohtaja. Puheenjohtaja on yleisimmin henkilö, joka edustaa yhdistystä ulospäin. Puheenjohtaja johtaa hallituksen kokoukset.

Talouspäällikkö

Ottaa vastaan yhdistyksen laskut ja huolehtii niiden maksamisesta. Auttaa jäsenvastaavaa seuraamaan jäsenmaksujen maksamisen seurannassa. Toimittaa tiedot taloustilanteesta kuukausittaiseen hallituksen kokoukseen. Kalenterivuoden päätyttyä huolehtii, että kirjanpitäjällä ja toiminnantarkastajalla on tarpeelliset tiedot.

Suomen Olutseura ostaa kirjanpitopalvelut, joten kirjanpitoa talouspäällikön ei tarvitse tehdä tai osata.

Sihteeri

Sihteeri kirjoittaa kokousten pöytäkirjat ja hankkii niihin tarvittavat allekirjoitukset. Sihteeri toimii sujuvasti myös muiden vastuualueilla tarpeen mukaan.

Varapuheenjohtaja

Varapuheenjohtaja tukee puheenjohtajaa tämän tehtävissä ja puheenjohtajan ollessa estynyt sijaistaa tätä.

Jäsenvastaava

Hoitaa jäsenlaskutuksen vuosittain ja vastaa jäsenten kyselyihin jäsenyyteen liittyen. Seuraa jäsenmaksujen maksua yhdessä talousvastaavan kanssa.

SOS:lla on käytössään FloMembers. Jäsenvastaava toimii sen pääkäyttäjänä.

Tapahtumavastaava

Suunnittelee ja toteuttaa maltaisia tapahtumia jäsenistölle. Tapahtumavastaavan ei ole tarkoitus tehdä kaikkea yksin, mutta on liikkeelle paneva voima.

Viime vuosina SOS:lla on ollut tapahtumatiimi, joka yhdessä tukee toinen toisiaan.

Kumppanivastaava

Oletko käyttänyt jäsenetuja ravintolaan tai muualla? Oletko maistanut vaihtuvan panimon kanssa tehtyä SOS-olutta? Todennäköisesti kumppanivastaava on sopinut ja koordinoinut ne sinua varten.  

Viime vuosina SOS:lla on ollut kumppanitiimi, joka yhdessä tukee toinen toisiaan.

Viestintävastaava

Viestintävastaavan rooli on ylläpitää SOS:n sosiaalisen median kanavia, kirjoittaa uutiskirjettä ja seuran palstaa Olutposti-lehteen neljä kertaa vuodessa. Viime aikoina viestinnän tehtävät on pilkottu eri henkilöille, mutta kiinnostunut tekijä saa halutessaan vaikka kaikki viestintäkanavat hoitaakseen.

Olutpostin yhteyshenkilö

SOS:lla on omistuksen kautta paikka Olutposti Median hallituksessa. Yhteyshenkilömme osallistuu Olutpostin hallituksen kokouksiin sen aikataulujen mukaisesti. Yhteyshenkilö välittää tietoa lehden ja SOS:n välillä.

Hallituksen jäsenet ja roolit vuoden 2023 hallituksessa.

Huomaa, että roolit puheenjohtajaa lukuun ottamatta päätetään joka vuosi uudestaan.

Juha SinisaloPuheenjohtajaerovuorossa
Johanna Siikvarapuheenjohtajaerovuorossa
Juha Kajanentalouspäällikköerovuorossa
Mika Apellkumppanuustiimi, varajäsen
Tatu Hiitolavarajäsenerovuorossa
Antti Kottientinen SOS-pj ja mentori, varajäsenerovuorossa
Mika Kulinsihteeri, kumppanuustiimi
Markku Lahtitapahtumatiimierovuorossa
Jouko Luttinentapahtumavastaava
Petri IkonenOlutpostin yhteyshenkilöerovuorossa
Jani Malinen
Mika Pippurikumppanuustiimi
Erica Sterrantinojäsenvastaava
Kimmo-Pekka Toivolasosiaalinen media
Hallituksen 2023 kokoonpano. Erovuorossa tarkoittaa kaksivuotiskauden päättymistä kevään 2024. Henkilö voidaan valita uudestaan.