Suomen Olutseura palkitsi vuosikokouksessaan Helsingissä Oluiden maailma -teoksen kirjoittajan Jouni Koskisen. 

Suomen Olutseura ry. on myöntänyt Vuoden olutteko -tunnustuksen helsinkiläiselle kirjoittajalle ja olutasiantuntijalle Jouni Koskiselle hänen kirjoittamastaan teoksesta Oluiden maailma (ReadMe.fi 2022). Tunnustus kunniakirjoineen myönnettiin Suomen Olutseuran vuosikokouksen yhteydessä lauantaina 18.3.2023. Lisäksi Pien Shop huomioi Koskisen olutkukkakimpulla.

Suomen Olutseura toteaa tunnustuksen perusteluissa, että Oluiden maailma on kattava ja asiantunteva kirja, joka on täynnä asiaa helposti hahmotettavassa muodossa. Se tarjoaa kertausta olutta pidempään harrastaneelle ja on samalla hieno johdantoteos oluen parissa aloittelevalle noviisille. Teos houkuttelee maistamaan esittelemiään oluttyylejä ja yhdistää vaivattomasti yllättävänkin nippelitiedon perusasioihin.

”Lähes parinkymmentä vuotta olutharrastusta synnyttivät halun tehdä sellainen olutkirja, jota itse harrastuksen alussa kaipasin: helposti lähestyttävän kelle vain, mutta myös kaltaistani olutnörttiäkin kiinnostavan”, Koskinen kertoo kirjan syntymisestä. “Vaikka siinä oli toki työtä, kirja syntyi lopulta kevyemmin kuin oletin. Koronan aikana kun ei päässyt edes baariin oluelle kirjoittamista karkuun.”

Koskinen on kirjoittanut myös Tuopillinen-olutblogia jo kymmenen vuotta. ”Teen olutkirjoitushommia lähes puhtaasti ’rakkaudesta lajiin’, niin pirun hyvältähän se tietysti tuntuu kun oikein näin ’virallisesti’ tunnustetaan!” Koskinen toteaa Vuoden olutteko -palkinnosta, ja jatkaa: “Ehkä tässä ei vain huvikseen huuda metsään, miten hyvää olut on. Isot kiitokset siis Suomen Olutseuralle! Olen otettu.”

Koskinen kertoo, että kirja on saanut lähes poikkeuksetta positiivista palautetta. Siitä huolimatta suunnitelmissa ei aivan heti ole seuraava olut-aiheinen teos. “Vaan hätäkös tässä, katellaan”, Koskinen myhäilee.

Aiempina vuosina Vuoden olutteko -tunnustus on myönnetty Arctic Hopyardille suomalaisen humalakasvatuksen elvyttämisestä, Erkki Hämeelle Pelasta Craft Beer! -kampanjasta, ja Sanna ja Jesse Manniselle ympäri Suomea tehdyistä olutkuljetuksista.

Lisätiedot:

Jouni Koskinen, tuopillinen@gmail.com, https://www.tuopillinen.fi/

Juha Sinisalo / Suomen Olutseura ry., puheenjohtaja@suomenolutseura.fi, p. 040 509 0770

Kuva: Jouko Luttinen