Minkälaisia tyyppejä Suomen Olutseuran hallituksessa oikein istuu? Hallituksen jäsenet vm. 2021 vastasivat muutaman olutaiheiseen kysymykseen sidonnaisuuksien ja motiiviensa valottamiseksi.

1. Miksi olet mukana Suomen Olutseurassa?
2. Mieleenpainuvin oluthetki?
3. Jos saisit valita minkä tahansa paikan mittaamattomaksi ajaksi, mihin matkustaisit juomaan olutta?

Juha Sinisalo, puheenjohtaja, hallituksessa 2019 –>
1. Olut on parasta seurassa. Liityin aikoinaan tukeakseni suomalaista olutkulttuuria. Sittemmin olen löytänyt uusia ystäviä. Ja oluita!
2. Opiskelin Ranskassa Champagnen maakunnassa. Keskeytin kuplaviinin litkimisen viettääkseni viikonlopun Brysselissä. Monikansallinen kaveriporukan kanssa tutustuimme erinomaisen käytännönläheisesti belgialaiseen olutkulttuuriin. Tuolla reissulla koin maltaisen valaistumisen. Toinen sykähdyttävä oluthetki oli ensimmäisen oman oluen syntymä. Kotona rakkaudella mäskätty.
3. Beer Dorado/Beerlantis/Beerhalla (tunnetaan eri kulttuureissa eri nimillä). Tuo tarunhohtoinen pubi, josta löytyy aina ystäviä, ruoka on hyvää ja olutvalikoima laaja. Ehkä jopa toivon, etten löydä sitä koskaan ja pysyn ikuisesti janoisena.

Petri Ikonen, varapuheenjohtaja, hallituksessa 2019 –>
1. Suurimmat syyt ovat tervehenkinen seuratoiminta, mahdollisuus olla topeliaanisen olutkulttuurin näköalapaikalla sekä vaikutusmahdollisuus olutkulttuurin kehittämiseen.
2. Kaveriporukalla vietetyn leffaillan jälkeen päätimme lähteä oluelle. Paikaksi valittiin Sellon William K, koskapa hyvän ystäväni avopuoliso oli siellä ystävättärineen iltaa istumassa. Saavuttuamme baariin ystäväni marssi tiskille, osoitti yhtä avopuolisonsa ystävää ja huusi kovaan ääneen: ”Tämä on sinkku!” Alkuhämmennyksen jälkeen päätettiin ottaa oluet ja tutustua paremmin. Juttu luisti siihen malliin, että tuon illan tuloksena juhlimme keväällä 10. hääpäiväämme.
3. Lontooseen. Ehdottomasti Lontooseen.

Jukka Kuva, sihteeri, hallituksessa 2019 –>
1. Emeritus-pj Kotti kysyi enkä keksinyt miksi ei. Seuratoiminta rakkaan harrastuksen parissa on jo vuosia vetänyt selittämättömästi puoleensa.
2. Viime vuosilta valokuvaankin ikuistettu olutmaistelu sateenvarjon alla kaatosateessa Craft Beer Helsingissä, sekä yöbussissa Joensuu-Helsinki Ultra Bran Ilosaaren keikalta palatessa nautittu ystävän yllättäen reppuun sujauttama Pirkka-lager. Yöbussista menin suoraan töihin.
3. Johonkin mielenkiintoiseen matkakohteeseen esim. Afrikassa, Etelä-Amerikassa tai Itä-Aasiassa, jonka pääsisin näkemään tämän ajatusleikin varjolla. Jos taas pitäisi valita puhtaasti oluen takia, palaisin Portlandiin.

Juha Kajanen, talousvastaava, hallituksessa 2016 –>
1. Alkujaan paikallisen olutseuran (VMJ) takia, myöhemmin hyvän oluen, oppimisen ja hyvän seuran.
2. Kun syystä tai toisesta avaa ansaitun oluen. Syitä on monia – hyviä ja huonoja.
3. Vulkanukselle. Joku kertoisi joka kerta, jos oluessa on jotain vialla ennen kuin itse avaa pullon/tölkin/kegin. Live long and prosper.

Mika Kulin, kumppanuusvastaava, hallituksessa 2019 –>
1. Liityin Suomen Olutseuraan syventääkseni olutharrastustani ja tukeakseni suomalaista olutkulttuuria. Seuratoiminnan ansiosta olenkin päässyt mm. panemaan ja tarjoilemaan olutta sekä tavannut muita olutharrastajia.
2. Varmaankin ensimmäinen vierailu Puotilan Pikkulinnussa ja ensipuraisu Plevnan Siperiaa. Uusi maailma aukesi!
3. Vaeltaisin Uralin vuoriston läpi kohti Siperian havupuumetsiä nauttiakseni havuista ja katkeraa IPA-olutta. Havuja perkele!

Jouko Luttinen, tapahtumavastaava, hallituksessa 2016 –>
1. Ennen kaikkea topeliaanisen hengen synnyttämien olutkulttuurihetkien vaalimisen tähden.
2. Kaikki sahtiin liittyvät tuokiot, etenkin sahdin imeytyminen aisteihin luonnon ytimessä nättinä suvipäivänä.
3. Sinne missä ilma on lämmin ja juomat viileitä.

Jani Malinen, hallituksessa 2021 –>
1. Liityin, koska oluen juominen on harrastuksista jaloin ja hauskin.
2. Mieleenpainuvin oluthetki, hmm? Kaikki uusien oluiden maistelut ovat hetkiä, jolloin luodaan uusia makumuistoja. Eli vastaan kaikki hetket ovat parhautta parhaimmillaan.
3. Jos valita pitäisi missä olutta nauttisin iäisyyden: Suomi, tuhansien panimoiden luvattu paratiisi.

Johanna Siik, hallituksessa 2019 –>
1. Kaltaisellani yhdistystoimintaa intohimoisesti harrastavalla ihmisellä täytyy tokikin olla ainakin yhden olutseuran jäsenyys maksettuna joka vuosi. SOS on selkeä ykkösvalinta.
2. Oman olutmatkan alku Oulussa parisenkymmentä vuotta sitten. Olen tilaamassa 45 Specialin tiskillä seuraavaa juomaa, eikä hanaolut oikein enää maistu. Pari vuotta pidempään baarimaailmassa marinoituneempi ystävä auttaa ja tilaa meille Newcastle Brown Ale -pullot. Ei hemmetti, olut voi maistua tältäkin. Mitäs muita makuja näitä onkaan olemassa?
3. Olutiäisyyden viettäisin Euroopassa, mutta kävisin ensin varmistamassa Pohjois-Amerikassa ja Oseanissa, ettei jäänyt mitään merkittävää maistamatta.

Erica Sterrantino, jäsensihteeri, hallituksessa 2019 –>
1. Olen mukana, koska on mukava jakaa tätä harrastusta oluen parissa muiden saman henkisten henkilöiden kanssa. On kiva myös pysyä uutiten tasalla ja olla mukana olutmaailman tapahtumissa. Lisäksi toiminnassa on aina luvassa pieniä elämyksiä!
2. Oluthetkiä on vaikeaa muistaa, sillä joka tapahtumassa ja päivässä on jotain erikoista mitä saa kokea. Ehkä kuitenkin parasta on kesä, aurinko ja olutfestarit ulkoilmassa. Parasta on myös se, kun on matkalla ulkomailla ja sattuu vahingossa löytämään paikallista olutta, joka yllättää maultaan.
3. Matkustaisin Belgiaan maistamaan ja tutustumaan luostariolut-tuotantoon. Haluaisin myös tutustua enemmän kotimaani Italian oluisiin, koska sieltä löytyy todella paljon piilohelmiä, jota ei välttämättä edes lähinaapuri tunne. Siellä on mahtava paikallinen panimokulttuuri, jossa hyödytetään lähituotteita ylpeydellä.

K-P Toivola, paragraffien mukka hallitukse jäsen vuadest 2019
1. Kali tua kamraatei ja topeliaanise kultturi seoras o sikses oikke lysti fiirat.
2. Ainases ko Rauma Lugu voitta.
3. Ganalim barttal o sellane Buena Vista.

Mika Apell, kumppanuusvastaava, hallituksessa 2019 –>
1. Mahtava tapa tutustua uusiin ihmisiin ja saada erilaisia näkökulmia elämään yhteisen mielenkiinnon kohteen parissa.
2. Kun maistoi ensimmäistä omaa oluttaan ja totesi että tämähän on hyvvee.
3. Belgian maaseuduille tai ihan vaan omalle mökille.

Jouni Koskinen, hallituksessa 2020 –>
1. Liityin aikoinaan HBF:ssä hetken mielijohteesta estojen kadottua loivassa nousuhönössä, ensisijassa kai Olutpostin saadakseni. Edelleen jäsenenä, niin selvästi hyvä valinta ollut, ja toki myös Olutpostissa kirjoittajana.
2. Ensimmäinen Fuller’s ESB, Jyväskylän Old Brick’s Innin terassilla 2004.
3. Loistavaan pubiin. Vaikka The Seven Starsiin tai The Harpiin. Tai oikeesti varmaan johonkin rauhalliseen maaseutupubiin, mutta jos sieltä pubista ei kerran tartteisi koskaan poistua, niin käy Lontookin. Kunhan cask vaihtuu aina välillä ja joku tuo kerrosvoileipää kun nälättää.

Antti Kotti, hallituksessa 2014 –>
1. Olut on rakas harrastus. Seuratoiminnassa korostuu oluen nauttimisen sosiaalinen puoli, topeliaanisuus ja makuelämysten metsästys. Näitä on paikallaan edistää. Samoin sitä olutkulttuuria, jota nyt Suomeen rakennetaan. Sen myötä olut nousee arvoiseensa asemaan osana muuta kulttuurielämää ja elämästä nauttimista kansallisen päihdetrauman hiljalleen väistyessä.
2. Vaasan vuosikokous vuonna 2017 jolloin tulin valituksi seuran puheenjohtajaksi. Mieleenpainuvin siinä mielessä etten muista siitä mitään.
3. Mökille hyvässä seurassa.

Mila Nevalainen, hallituksessa 2015 –>
1. En ole vielä löytänyt parempaa harrastusta.
2. Viimeisin edelliseltä lauantailta [huhtikuussa 2021] kun sai taas erikoishanaolutta ja istua sen kanssa pöytään.
3. Intiaan. Siis post-korona. Miljoona pienpanimoa.

Tomi Peurakoski, hallituksessa 2020 –>
1. Kaikki olueen liittyvä on ollut pitkään lähellä sydäntä, ja missä muuallakaan voi samanhenkisiin ihmisiin tutustua ja oppia uutta kuin Suomen olutseurassa.
2. Varmaan mieleenpainuvimmat oluthetket liittyvät olutfestareihin Kööpenhaminassa tai Antwerpenissä. Tunnelma ulkomaalaisilla olutfestivaaleilla on aivan omaa luokkaansa – kuten myös oluet. Mahtavia makuelämyksiä ja hienoja ihmisiä. Toisaalta kyllä Suomen kesässä oluthetket jäävät hyvin mieleen, saunan jälkeen tai veneessä satamassa hyvässä porukassa.
3. Thaimaassa on tullut käytyä useasti. Siellä myös peruslager maistuu aina hyvälle lämpimän ilman takia. Jos saisin valita, niin Thaimaa, mutta kyllä se suomalaisen saunan terassikin kelpaa, ja siellä myös lager.